Tandremsskift

En tandrem gør ikke meget væsen af sig, men ikke desto mindre, er det essentielt for din bils motor, at få et tandremsskift. 

Hvor nogle biler kører ved hjælp af en kæde, har andre en tandrem. Den sørger for, at motorens dele – herunder drivakslen og knastakslen – kører i det rette tempo.

Helt konkret er en tandrem en gummiring, der er formet som en stor elastik med tænder. I værste fald kan en nedslidt tandrem springe, hvilket kan have fatale konsekvenser i trafikken.

Læs med her og find ud af, hvornår tandremmen bør skiftes.

2 års garanti

Hos Au2Vest har vi altid 2 års garanti på alle ydelser.

God forsikring

Overlad trygt din bil i vores hænder.

Godkendt til at lave alle biler

Vi er godkendt af alle forsikringsselskaber uanset bilmærke.

Værksted

Hvornår skal en tandrem skiftes?

Intervallet for tandremsskift varierer alt efter mærke, men efter et vis antal kilometer skal den skiftes. Du kan se det præcise tal for netop din bil, i bilens servicehåndbog. 

Hvis den springer, mens bilen er tændt, kan det gå udover andre dele af motoren, hvorfor det har store fordele at holde øje med tandremmen. 

Som tommelfingerregel bliver den ofte skiftet i forbindelse med et serviceeftersyn. Du kan dog selv tjekke tandremmen ved at fjerne den kappe, der beskytter den. Hvis den har synlige revner eller mærker, er det på tide for en udskiftning. 

0
4.5/5

73 anmeldelser

0
4.7/5

206 anmeldelser

0
5/5

51 anmeldelser

  Bevar tandremmen så lang tid som muligt

  For at passe godt på tandremmen, er det først og fremmest en god idé at køre jævnligt i bilen. Det holder tandremmen fleksibel. 

  Derudover kan olie eller andre væsker slide på tandremmen, hvorfor det er vigtigt at holde øje med, om der har været et læk. 

  Endeligt kan temperaturændringer også have en negativ effekt på tandremmen.

  Hold derfor gerne et vågent øje, hvis det har været en ekstra kold vinter eller en meget varm sommer. 

  Så kan vi hjælpe med tandremsskifte i Køge og Taastrup.

  Værksted

  Har du brug for vores hjælp til et tandremsskift?

  Au2vest har værksteder i Taastrup og Køge, hvor vi altid står klar til at hjælpe dig. Du kan også sende os en e-mail på info@au2vest.dk eller give os et kald på telefon 35 55 35 87

  Tandremsskift priser alle kan være med på

  Prisen på et tandremsskift, afhænger blandt andet af bilmærke og årgang. 

  Derudover er tandremmen en smule besværlig at komme ind til, og vores mekanikere skal fjerne en lang række dele for at nå ind til den. Det har også en betydning for prisen, derfor det kan betale sig at ordne flere udskiftninger, på samme tid. 

  Kontakt os i dag og få en pris på tandremsskift i netop din bil. 

   

  Udskiftning af vandpumpe 

  Når tandremmen bliver udskiftet, kan det være en god idé at skifte vandpumpen i samme omgang. 

  Når tandremmen skal skiftes, skal mekanikeren nemlig alligevel forbi vandpumpen. 

  På den måde er det fordelagtigt at klare begge dele på samme tid – i stedet for at risikere at skulle bruge penge på en udskiftning af vandpumpen, på et senere tidspunkt.